Hoe kan ik achterhalen welk type hr glas ik heb

Er zijn meerdere soorten hoogrendementsglas (HR) beschikbaar. HR glas wordt beoordeeld op basis van de isolatiewaarde. Voor HR++ glas betaal je meer dan voor standaard dubbelglas.

Wat zijn de verschillende soorten HR glas?

De isolatiewaarde is van belang bij het bepalen van de soort glas. De isolatiewaarde wordt bepaald door de warmte die verloren gaat door een vierkante meter glas bij een verschil in temperatuur tussen de binnen- en buitenkant van het glas. De gemeente stelt bij renovaties of nieuwbouwprojecten een eis dat glazen een isolatiewaarde moeten hebben van 1,6 W/m²K of minder.

Met een isolatiewaarde tussen 1,7 en 2,0 W/m²K is HR glas voorzien van droge lucht in de spouw. Bij HR+ glas is de isolatiewaarde tussen 1,2 en 1,6 W/m²K, met een spouwvulling van argon/krypton. De isolatiewaarde van HR++ glas is tussen de 0,9 en 1,2 W/m²K en de glazen hebben een spouwvulling van edelgas.

HR++ glas wordt steeds vaker gezien als de standaard voor glaswerk. HR en HR+ glas wordt enkel nog toegepast voor herstel aan ruiten of voor het vervangen daarvan. Daarom zal dit type glas steeds vaker worden toegepast.

Hoe ziet u duidelijk het HR glas aan de buitenkant?

Het kan lastig zijn om het type glas te identificeren vanaf de buitenkant van een huis. Meestal is er informatie over het type glas te vinden in het bouwkundig rapport of taxatierapport. Het is mogelijk om te ontdekken welk type HR glas er is door naar de aluminium strip tussen de glasplaten te kijken.

Door een lucifer te gebruiken, kunt u bepalen welke soort glas er is toegepast. Steek een lucifer aan en kijk recht voor het raam, vervolgens schuin op het glas. Als de vlammetjes dezelfde kleur hebben in het spiegelbeeld is het dubbelglas.

Als het vlammiddelste een andere kleur heeft, dan is het HR++ glas. Dit gebeurt omdat er bij dit type glas een isolerende folie tussen de glasplaten aanwezig is. Dit is met het blote oog niet zichtbaar maar met dit trucje dus wel te achterhalen.

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1042

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Verbeter het comfort en de energie efficientie van uw huis met nieuwe beglazing
> Hoe u uw beglazing kunt onderhouden
> Voorkom condens op de beglazing aan de binnenzijde van uw woning