Verbeter het comfort en de energie efficientie van uw huis met nieuwe beglazing

Er zijn veel verschillende soorten beglazing op de markt. In vroegere tijden bestond de meeste beglazing uit enkel glas. Bij het bouwen van een nieuwe woning wordt er vaak gekozen voor HR +++ glas.

Leer hoe u kunt besparen met isolerende beglazing

Bij een huis dat momenteel enkel glas heeft, zal er een grotere besparing zijn bij elk ander type glas dat wordt gebruikt. Bijvoorbeeld bij het plaatsen van dubbel glas, is de jaarlijkse besparing per m2, 8,7 m3 gas. Wanneer u in plaats van dubbel glas HR++ glas plaatst, zal er per vierkante meter jaarlijks 11,9 m3 gas worden bespaard.

Deze besparingen zijn mogelijk omdat enkel glas niet isoleert, alle andere soorten glas wel. Er zijn vaak duurzaamheidssubsidies beschikbaar vanuit de overheid of gemeente om uw huis te verduurzamen. Vraag bij de gemeente of overheid naar de duurzaamheidssubsidies die beschikbaar zijn, zodat u kunt besparen op zowel energiekosten als aanschafkosten.

Wat zijn de prijzen voor het vervangen van glas?

Meestal wordt er gekozen om enkel glas te vervangen door HR glas. Verschillende factoren bepalen de kosten van het vervangen van de beglazing. Het is van groot belang om te overwegen of de kozijnen moeten worden aangepast voor de beglazing.

Wanneer het glas van de beglazing dikker is dan het huidige glas, moeten vaak aanpassingen aan de kozijnen worden gedaan, wat resulteert in extra kosten. Ook zijn er meestal duurzaamheidssubsidies beschikbaar, zoals al eerder vermeld. Hierdoor kunnen de kosten dalen, waardoor het aantrekkelijker wordt om glas te vervangen.

Met enkel glas in uw woning kunt u uw wooncomfort verbeteren met een upgrade naar dubbel glas. Door de verbeterde isolatie van uw woning zal er minder warmte verloren gaan. Hierdoor zullen uw energiekosten uiteindelijk afnemen.

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1042

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Hoe u uw beglazing kunt onderhouden
> Voorkom condens op de beglazing aan de binnenzijde van uw woning
> Hoe kan ik achterhalen welk type hr glas ik heb